Hectiek in de markt?

Eindelijk heb ik tijd vrijgemaakt in alle drukke bezigheden om u weer eens bij te praten via onze website. Wat moet ik toevoegen aan de titel of uitleggen? Iedereen die een beetje het nieuws volgt en de kranten leest, weet dat de krapte op de woningmarkt welhaast chronisch begint te worden. De crisis (op de woningmarkt) die in 2008 heel heftig en direct toesloeg, is met eenzelfde soort van “explosie” de andere kant opgegaan. De meeste woningen lijken wel verkocht te zijn, voordat ze goed en wel te koop staan! Wie had dat een jaar geleden kunnen denken? Vanwege de krapte en toenemende vraag (Brexit-effect?) stijgen de prijzen van de woningen in zeer korte tijd en dat geldt niet alleen voor Almere, maar eigenlijk voor het hele Randstedelijk gebied.

Ik voel oprecht mee met mensen die voor het eerst zich op de woningmarkt begeven en haast niet aan bod komen vanwege de hoge prijzen van de koopwoningen en/of de lange wachttijden om in aanmerking te komen voor een geschikte huurwoning. De verhalen zijn soms schrijnend en doen mij terugdenken aan een periode uit mijn jeugd toen de markt ook krap was. Net als een hoop andere mensen heb ik ook wel een idee over mogelijke oplossingen (niet gezegd dat die een goede of juiste oplossing zou zijn), maar het is een illusie om te veronderstellen dat dit probleem zo maar even opgelost is. Onze overheid (zowel landelijk als locaal)  staat voor een grote uitdaging op dat gebied. Ik prijs me gelukkig dat ik daarvoor geen verantwoording hoef te dragen.

Waar ik wel (mede)verantwoording voor mag dragen is onze kantoororganisatie en dat houdt mij zo nu en dan ook lekker bezig! De vraag naar een goede notariële dienstverlening is behoorlijk groot. Vaak hebben mijn collega’s en ik te maken met heel korte termijnen en/of deadlines. Af en toe vereist dat welhaast een beetje toverkunst om op tijd alles op een goede en fijne manier voor elkaar te krijgen. Dat vergt inzet van onze medewerkers en improvisatievermogen. Dankbaar ben je dan dat medewerkers / collega’s maar ook onze relaties daar begrip voor hebben en alle inzet geven om tot een goed resultaat te komen. Schrik slaat je dan om het hart als collega’s aangeven een andere richting in te willen slaan en op zoek te gaan naar een andere werkkring omdat ze zich willen verbreden of verdiepen in een ander deel van de notariële dienstverlening.

Alle begrip daarvoor en natuurlijk dank voor de gegeven inzet in de afgelopen jaren, maar aan de andere kant ook snel een zoektocht starten naar geschikte nieuwe collega’s die in ons team en bij Almere passen. We waren vorige week dan ook erg verheugd om 3 nieuwe collega’s te kunnen voorstellen aan een grote groep van onze verwijzers en relaties. We zijn erg blij met de komst van Fardou Ruiter en Esther van Wijk, beiden hebben een ruime ervaring en het is de bedoeling dat zij ons team uiteindelijk komen versterken als toegevoegd notaris! Dit zijn echter (benoemings)procedures die  enige tijd vergen, maar er wordt hard aan gewerkt om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen! Daarnaast is Caroline Dammers ons team van de “bestaande bouw” komen versterken en zij is een ervaren gediplomeerd notarisklerk. Kortom wij hebben vertrouwen in de toekomst en wij hopen u met ons team weer van dienst te mogen zijn.

De feestdagen staan ook haast al weer voor de deur, we mogen terugkijken op een mooi zonnig jaar en met vertrouwen kijken wij al vast uit naar de komende periode en graag verwelkomen wij u (weer) op ons kantoor. De koffie staat altijd klaar!