Executieveilingen

PVM notarissen heeft ruime ervaring als veilingnotaris in Almere. De verkoop van huizen via een executieveiling verschilt veel van een onderhandse (vrijwillige) verkoop. Een executieveiling vindt meestal plaats omdat een huiseigenaar zijn hypotheek niet meer kan betalen. Omdat de opbrengst van een huis op een executieveiling vaak veel lager is dan bij een onderhandse verkoop is de verkoop via een executieveiling vaak een laatste middel.

 

Als het tot een executieveiling komt en u bent van plan bent om op de executieveiling op een huis te bieden, dan is het heel verstandig om u vooraf goed te oriënteren. De gang van zaken op executieveilingen kan zeer verschillen en het  is daarom van groot belang om vooraf te bekijken welke algemene voorwaarden en welke bijzondere voorwaarden op de veiling van toepassing zijn. Het is vaak lastig om in te schatten wat het huis waard is. Meestal is het niet mogelijk om het huis voorafgaand aan de executieveiling te bezichtigen en er is vaak weinig informatie over de staat van het huis. Laat u daarom bijstaan door een deskundige makelaar. Op de veilingwebsite www.flevovastgoedveiling.nl kunt u de gegevens vinden van makelaars die bekend zijn en ervaring hebben met veilingen.

 

De verkoop van een huis op een veiling is deels afhankelijk van het plaatselijke gebruik. Normaal gesproken zal de executieveiling bestaan uit twee fasen. De veiling bij opbod en de veiling bij afslag (of: afmijning). Deze vinden vaak op één dag plaats, maar ze kunnen ook op verschillende dagen plaatsvinden. Op de veiling in Almere is dit laatste echter niet gebruikelijk.

 

Een bod op een huis op de huizenveiling is onvoorwaardelijk. Als iemand op de executieveiling een woning gegund krijgt, dan is hij verplicht de woning af te nemen. Er is bijvoorbeeld geen financieringsvoorbehoud. Ook als de financiering niet rond komt, moet het huis worden gekocht.

 

Er zitten nogal wat haken en ogen aan het bieden op een executieveiling en ook kunnen er allerlei onzekerheden zijn over het kopen pand. Raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige. PVM notarissen in Almere staat u graag met advies terzijde.