Hypotheekakte

Als u een huis koopt, moet u daarvoor vaak een lening afsluiten bij een bank. Om zekerheid te krijgen dat u zult voldoen aan uw verplichtingen vraagt de bank u uw huis als onderpand te geven. Dit doet u in een hypotheekakte. Als u de rente en de aflossing van de lening niet meer aan de bank betaalt, dan mag de bank uw huis verkopen en met de opbrengst de schuld aflossen.

 

PVM notarissen stelt voor u de hypotheekakte op. In de hypotheekakte worden allerlei afspraken opgenomen. De bank eist vaak dat u een opstalverzekering afsluit en dat u een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Ook staat er vaak een huurbeding in de hypotheekakte. Dit houdt in dat de woning niet zonder toestemming van de bank mag worden verhuurd.

 

Als u een huis verkoopt, win dan op tijd advies in bij PVM notarissen. Blijft u namelijk bij de verkoop zitten met een restschuld, dan moet tijdig naar een oplossing worden gezocht. Bij een restschuld kan uw hypotheek namelijk niet worden doorgehaald bij het Kadaster en kan de overdracht niet doorgaan en moet u misschien zelfs wel een boete betalen aan de koper. Er moet daarom ruim van tevoren overleg met de bank plaatsvinden. Misschien kan de schuld worden meegenomen in een hypotheek voor uw nieuwe woning. Of misschien kan de restschuld worden omgezet in een persoonlijke lening.

 

Voor de kosten van een hypotheekakte kunt u contact opnemen met onze medewerkers. Wij leveren maatwerk tegen zeer scherpe tarieven. Onze tarieven zijn all-in. Slechts in uitzonderlijke gevallen kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Dat zal natuurlijk eerst met u worden besproken.