Holding oprichten

Wilt u een holding oprichten? PVM notarissen kan u daarover adviseren en u begeleiden. Of een holdingstructuur geschikt voor u is, is  afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

 

Een holding is de aandeelhouder van de werkmaatschappij waarin de onderneming wordt gedreven. De werkmaatschappij loopt het risico van de onderneming. De holding ontvangt de dividenden uit de werkmaatschappij. Als de onderneming groeit, kunnen verschillende  onderdelen van de onderneming in verschillende werkmaatschappijen worden ondergebracht.

 

In de holding kan bijvoorbeeld het bedrijfspand, uw pensioen en overtollige liquiditeiten worden opgenomen zodat deze buiten het ondernemingsrisico van de werkmaatschappij blijven. Gaat de werkmaatschappij failliet, dan gaan de zaken die in de holding zitten, niet verloren.

 

Ook met het oog op een toekomstige overdracht van de werkmaatschappij kan het verstandig zijn een holdingstructuur op te richten. De ondernemingsactiviteiten kunnen dan gemakkelijk via een aandelen overdracht worden verkocht, terwijl uw pensioen of uw panden kunnen worden behouden in uw holding.

 

Aan het inbrengen van een bestaande onderneming in een holdingstructuur zitten allerlei fiscale haken en ogen. PVM notarissen adviseert u graag over de fiscale gevolgen. Voor de kosten van het oprichten van een bv of een holdingstructuur kunt u contact opnemen met onze medewerkers.