Verlaging kadasterkosten en natuurlijk een fijne Kerst en Nieuwsjaarwisseling toegewenst!

We lopen tegen het einde van het jaar. Traditioneel in het notariaat een piekmoment. Het lijkt wel of bij iedereen de algemene gedachte heerst dat op 31 december alles ophoudt te bestaan en dat 1 januari niet meer komt! Veel mensen zijn vrij in die laatste week en genieten mogelijk van een gezellige kerstdrukte in de centra en op de markten.

Veel mensen willen graag van alles en nog wat geregeld hebben in het oude jaar, of omdat ze simpelweg nu tijd hebben, of omdat ze nog onder de “oude” regelingen willen vallen.

Per 1 januari van het jaar worden vaak de van overheidswege opgelegde wijzigingen in criteria, voor bijv. hypotheken, ingevoerd. Meestal, niet altijd, zijn de nieuwe criteria wat minder gunstig.

Per 1 januari a.s. gelden ook nieuwe kadastrale tarieven. Voor de meeste overdrachten zal dit resulteren in een verlaging van kosten en wel van ongeveer € 40,00 per akte! Toch mooi meegenomen zou ik zeggen!

Namens alle medewerkers van PVM notarissen wens ik u hele fijne feestdagen en het allerbeste voor het jaar 2017! Als u komend jaar gaat verhuizen of wellicht gaat samenwonen of trouwen, of misschien een bedrijf gaat starten, dan wens ik u allereerst daarbij het allerbeste, heel veel geluk, succes en natuurlijk als u ons advies en/of hulp nodig hebt?

PVM notarissen is u graag van dienst, ook in 2017. Graag zelfs!!